Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Alleenstaand, achterin gelegen dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerd, overkragend zadeldak (nokrichting loodrecht op en parallel aan de straat, kunstleien), uit de jaren 1920.

Bakstenen lijst- en puntgevels met contrasterend gebruik van witte baksteen voor banden, hoek- en aanzetstenen en ontlastingsbogen. Markante erker en centrale, torenvormige deurtravee met houten portiek en balkon. Rechthoekige en schouderboogvormige vensters met arduinen lekdrempels. Rondboogdeur. Haaks lager bijgebouw links. Omringende, omhaagde tuin.

Auteurs :  Steyaert, Rita