Taxushaag bij Lourdeskapel

Beschrijving

In de Bisschoppenstraat staat de kapel O.-L.-Vrouw van Lourdes of de kapel van Klein Scherpenheuvel die in 1906 werd opgericht door de familie Daulmerie-Marteau. De kleine kapel is een van de haltes in de jaarlijkse kaarsjesprocessie op 15 augustus. Rondom de kapel werd in een halve cirkel een taxushaag (Taxus baccata) aangeplant die het kapelhof afsluit. De geschoren haag is een belangrijk beeldbepalend object in de ruime omgeving en vormt een historische eenheid met de kapel. Tegenover de kapel leidt de onverharde voetweg nr. 80, de Ezelbergstraat, naar het nabijgelegen gehucht Bremt.

Auteurs: Verdurmen, Inge