erfgoedobject

Gedenkteken voor A. Lippens en lindebomen

bouwkundig / landschappelijk element
ID
307561
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/307561

Juridische gevolgen

Beschrijving

Tegenover het oud gemeentehuis opgericht gedenkteken voor August Lippens naar ontwerp van beeldhouwer D. Van den Bossche (Gent).

Het beeld herdenkt A. Limpens, burgemeester van Moerbeke, provincieraadslid en voorzitter van de provinciale Landbouwcommissie van 1847 tot 1892. In 1893 werd het beeld geschonken aan Moerbeke door de provinciale Landbouwcommissie.

Borstbeeld op hoge blauwe hardstenen sokkel. Op de sokkel staat volgend opschrift: "De landbouw maatschappij van Oost-Vlaanderen aan haren voorzitter August Lippens. Als blijk van dankbaarheid 1874-1892".  Rond het beeld is er een decoratief laag ijzeren hek met griffioenen op de hoeken.

Links en rechts van het beeld was een rij linden aangeplant die achter het beeld naar elkaar toe lopen en zo een V vormen. De oorspronkelijke geleide linden werden recent vervangen door jonge exemplaren.


Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Verwinnen, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gedenkteken voor A. Lippens en lindebomen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/307561 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.