Kasseiweg Houweikestraat

Beschrijving

De Houweikestraat is een lange buurtweg die de akkers en laagstamboomgaarden tussen Oplinter en Sint-Margriete-Houtem bereikbaar maakt. Enkel het wegtracé bij de dorpskern van Oplinter is ooit gekasseid, waarschijnlijk pas in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het is een kort stukje kasseiweg in Tiense kwartsiet: 128m lang op 280cm breed.

• Topokaart 1890-1902: Topografische kaart van België, eerste basiskaart, eerste uitgave: 2de herziening 1890-1902, schaal 1:20.000, originelen berusten bij het Nationaal Geografisch Instituut, kaartblad 32-4 (1893).
  • Topokaart 1928-1950: Topografische kaart van België, eerste basiskaart, tweede uitgave, terreinopnames 1928-1950, schaal 1:20.000, originelen berusten bij het Nationaal Geografisch Instituut, kaartblad 32-4 (1930).
  • Topokaart 1949-1970: Topografische kaart van België, tweede basiskaart, eerste uitgave, terreinopnames 1949-1969, schaal 1:25.000, originelen berusten bij het Nationaal Geografisch Instituut, kaartblad 32-4 (1952).

Auteurs: Verboven, Hilde