Wederopbouwhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse opstelling van boerenhuis (nokrichting parallel aan de straat) en schuur (nokrichting parallel aan het huis) aan weerszij van een geasfalteerd erf; vervallen ast ten noordwesten; geasfalteerde erfoprit ten westen; aanplanting: siertuin ten noorden van het erf; materialen: verankerde rode baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldaken - onderbroken bij het boerenhuis - met overstekende rand op houten modillons; door middel van bakstenen cordon gemarkeerde en deels gecementeerde plint bij het boerenhuis; bakstenen strekken en lekdrempels bij de getoogde muuropeningen; indeling: boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type, zie het links gelegen stalgedeelte met privaat en rechts woongedeelte met rechts opkamer van twee traveeën boven getoogde kelderopening en haaks uitgebouwde keuken tegen de achtergevel; dwarsschuur met aardappelkelder en wagenhuisgedeelte. Recente loods en aangebouwde rest van vliegtuigloods uit de Tweede Wereldoorlog, respectievelijk ten oosten en ten zuiden van het erf.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine