Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Boerenarbeidershuis - oorspronkelijk tweegezinswoning, volgens bewoner- bestaande uit een voor- en een naoorlogs woonhuis, midden een omhaagde tuin met moestuin aan straatzijde en kippenren achterin: gietijzeren toegangshek. Vooroorlogse woning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met witgekalkte bakstenen vullingen. Rechthoekige muuropeningen in kozijnconstructies: beluikt klooster- en bolkozijn met uitstekende moerbalkankering; kozijndeur ook voor privaat en links stalletje. Rechts aanleunend huis van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt-gebogen zadeldak, daterend van de jaren 1920. Verankerde rode baksteenbouw. Hoeklisenen. Getoogde muuropeningen in vlakke omlijsting met druiplijst en pseudo-consoles. Beluikte benedenvensters. Deur met bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine