• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis middenin omhaagde tuin. Zeven traveeën en anderhalve bouwlaag, als vergroting van een dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag, zie bouwnaden, onder mank zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse en mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Witgeschilderde baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde plint. Bouwnaad tussen de vijfde en zesde travee. Oudere muurankers bij de vijf linker traveeën. Rechthoekige muuropeningen op de begane grond: houten kozijnvensters met geprofileerde tussendorpel, betegelde lekdrempel en strekse latei; nieuwe luiken; deels behouden kozijndeur, eveneens onder strek. Getoogde bovenvensters, onder meer blind. Uitbouw tegen de achtergevel. Rechter zijgevel: getoogde kelderopeningen, links met houten spijlen, rechts met tralies. Kunstleien tegen linker zijgevel. Witgeschilderde nutsgebouwtje met zadeldak (nokrichting parallel aan het huis) en halfronde bovenvensters, achter het woonhuis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine