Herberg Station Lion Belge en afspanning

Beschrijving

Herbergen, deel uitmakend van een gehucht uit de 19de eeuw, gelegen aan de Woestenstraat aan de in 1739 aangelegde steenweg Ieper-Elverdinge-Veurne, en aan een halte bij de voormalige buurtspoorweg Ieper-Veurne.

Voormalige herbergen van het type afspanning, waaronder "Station Lion Belge C. Vander Scheld en Pauwels" zie beschilderde puilijst. Breedhuis van anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, opgenomen binnen een graduele opeenvolging van breedhuizen van één (nummers 61-63) tot twee bouwlagen (nummer 67). Verhoogde begane grond. Rode baksteenbouw met witgekalkte achtergevel op een gepikte plint. Kelder met tongewelf.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine