Op stam gezette taxus

Beschrijving

Op de hoek van de Hoegaardsesteenweg en de Kapelstraat in Opvelp staat een kleine wegkapel met links ervan een imposante op stam gezette taxus. De taxus heeft een breed uitgegroeide kruin die tot over het kapelletje reikt. Deze soort is een typische beplanting voor een religieuze context omdat hij door zijn eeuwig groen karakter het eeuwige leven (in de hemel) symboliseert. De kruispuntkapel werd rond 1850 gebouwd door de familie Decoster en is opgedragen aan Sint-Anna, de moeder van Maria. Mogelijk werd toen ook de taxus aangeplant.

Auteurs: Verdurmen, Inge