Dorpswoning van 1913

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1913

Beschrijving

De verzorgd uitgewerkte dorpswoning, gedateerd 1913 in de gevel, is gelegen in het centrum van Moerbeke.

De woning met lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (pannen) is voorzien van getoogde muuropeningen op hardstenen lekdrempels; vernieuwd schrijnwerk op de verdieping. De gele bakstenen gevel met hardstenen plint wordt gedecoreerd door het doortrekken van de lekdrempels en omlijstingen over de gevel door middel van wit geschilderde gecementeerde en rode bakstenen banden. Op de begane grond zijn de muuropeningen voorzien van een uitgewerkte waterlijst en het boogveld van het venster is versierd met een cartouche met hierin "ANNO-1913". De deur heeft een tweeledig bovenlicht. Rechts van de deur voetenschraper.

Links mogelijk later aangebouwde garage in dezelfde stijl van één bouwlaag onder plat dak. De rechthoekige poort is voorzien van een zware hardstenen omlijsting met sluitsteen.

Auteurs: Verwinnen, Katrien