Boerenarbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Boerenarbeidershuisje uit het eerste kwart van de 19de eeuw, gelegen aan de rand van het bos. Heden buitenverblijf.

Alleenstaand huisje in het midden van een deels omhaagde tuin. Bakstenen stoep in visgraatverband vóór het huis. Lage woning van een staltravee links en vier traveeën onder zadeldak (stro); overstekende dakrand op houten modillons en bekleed met Vlaamse pannen. Witgekalkt en bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een gepikte bakstenen voeting. Vernieuwde muuropeningen. Versteende achtergevel. De linker zijgevel is voorzien van strobeschieting in de geveltop. Aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Ten zuiden: bakhuisje onder zadeldak. Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine