Afsluitingshaag en topiary van taxus rond kerkhof

Beschrijving

Rond het kerkhof van de Sint-Stephanuskerk in het gehucht Oppem bij Wolvertem is een afsluitingshaag van taxus geplant. De haag omsluit het aan de noord- en oostzijde uitgebreide kerkhof, verruimd na het opheffen van een buurtweg. Twee toegangen tot het kerkportaal, één aan de zijde van de Oppemkerkstraat en één aan de zijde van de Pastoriestraat, zijn geflankeerd door telkens twee bolvormig geschoren taxustopiary. Bij drie exemplaren is bovenop de bolle vorm een tweede, kleinere bolvormige bekroning geschoren. De snoeivormen en de haag, staande op de oorspronkelijke en ongewijzigde zuidelijke en westelijke begrenzing van het kerkhof, zijn ouder dan de afsluitingshaag aan de noord- en oostzijde.

Auteurs: Himpe, Koen