Kerkdreef

• is deel van de aanduiding als vastgesteld landschapsatlasrelict Muziekbos-Koekamerbos

Centraal in het dorpsbeeld van Louise-Marie bevindt zich een gekasseide lindendreef.

De weg is aangelegd tijdens de ontstaansperiode van Louise-Marie in de negentiende eeuw, zoals te zien op de topografische kaart uit 1873. De dreef werd geplant in 1899 en later heraangeplant met linde (Tilia x europaea), die inmiddels terug een dreefbeeld hebben gevormd.

De bomen zijn aangeplant in de as van de kerk, afdalend naar Louise-Mariestraat, richting een herenhuis uit 1869. Het wegdek bestaat uit een kasseiverharding, die later is verbreed met een goot en zijstroken uit platines.

• Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schepens, Annelies