Wegkapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Wegkapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, zie het opschrift op deurlatei "O.-L.-Vrouw van Groeninge - bescherm ons", gelegen op de hoek met de Landingstraat. Zeszijdig rood bakstenen gebouwtje onder zinken spits met gietijzeren kruisbekroning, opgericht in 1946 ter vervanging van een houten paalkapelletje. Rechthoekige spaarvelden onder overhoekse muizentand, tussen lisenen. Deels beglaasde deur onder betonnen latei en spitsbogig Marianisje. Kruismotief van uitstekende baksteenkoppen en spitsboogvenstertjes in overige gevels. Bepleisterd en beschilderd interieur. Vlakke overzoldering. Plaasteren beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine