Opgaande bruine beuk

Beschrijving

Centraal op het Sint-Annaplein staat een imposante bruine buik die het square domineert. Het Sint-Annaplein, vroeger het Jacob Van Arteveldeplein, werd aangelegd in de periode 1841-1846. Uit een foto van Albert Sugg uit 1953 en de luchtfoto van 1952 blijkt dat op dat moment het centrale gedeelte van het plein al ingericht was als een openbare groenzone met paden en met bomen en struiken beplante perken. De meest imposante boom, een bruine beuk met stamomtrek van 426 cm, bevindt zich centraal op het plein en dateert mogelijk nog van deze oorspronkelijke aanleg.

• AGENTSCHAP ONROEREND ERFGOED 2021: Sint-Anna-plein [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301536 (Geraadpleegd op 09-04-2021)
  • DE DECKER A. & TAVERNIER J. 2013: Albert Sugg en de Belle Epoque in Gent: Série 1(7) kerken, [online] https://gentblogt-archief.stad.gent/ (geraadpleegd op 8/04/2021)
  • Luchtfoto 1952 B8-GENT 22, 1952: Nationaal Geografisch Instituut [online], http://www.ngi.be/cartesius/ (geraadpleegd op 8/4/2021)
  • KINNAER A. & VERDURMEN I. 2021: Terreinbezoek bouwkundige gehelen Gent (Gent) (terreinbezoek op 12 maart 2021)

Auteurs: Kinnaer, Anse