Meerstammige gladde olm als grensboom

Beschrijving

Deze meerstammige gladde olm of veldiep staat langs een veldweg genaamd Grootgrachtlos, op een perceelsgrens waar vroeger een dijkje lag. Het resterende graslandperceel is een deel van een vroegere hoogstamboomgaard aansluitend bij de historische hoeve Hof te Vrijlegem (Fort nr. 41). Het vroegere dijkje kan eventueel, samen met andere nabijgelegen dijkjes, in verband gebracht worden met leemwinning. Het lijkt aannemelijk dat de olm in het jeugdstadium een hakhoutbeurt heeft ondergaan en nadien meerstammig is uitgegroeid.

Auteurs: Himpe, Koen