Stadswoningen en burgerhuizen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis en stadswoningen

Beschrijving

Hoek- en rijhuizen, afzonderlijk of in eenheidsbebouwing opgetrokken van twee en een halve of drie bouwlagen, daterend uit het derde en vierde kwart van de 19de eeuw. Lijstgevels, bepleisterd of gedecapeerd, met getoogde of rechthoekige omlijste vensters. Sobere gevelornamentiek beperkt tot sluitstenen, doorgetrokken lekdrempels, imitatiebanden en paneeltjes.

Aanvullende informatie

Verschillende panden (nummers 11, 12, 13, 100 en 101) werden gesloopt. Vier panden (nummers 27, 98, 99 en 133) werden aangepast met verlies van erfgoedwaarde.

Auteurs: Jacobs, Els