Treurbeuk in het Sint-Alenapark

Beschrijving

Langs het Gemeenteplein, tegenover het gemeentehuis staat een imposante treurbeuk, met een stamomtrek van 419 cm. Deze boom is nog een relict van de 19de-eeuwse parkaanleg rondom het voormalig kasteel. Het perceel waarop de beuk staat werd afgesneden van de rest van het park door de aanleg van het Gemeenteplein in 1937, maar in tegenstelling tot de rest van deze straatzijde niet verkaveld waardoor de beuk tot op vandaag bewaard bleef. Op hetzelfde perceel bevindt zich ook een jongere treurbeuk met een stamomtrek van 143 cm.

Auteurs: Kinnaer, Anse