Op (enen) stam gezette buxus

Beschrijving

Deze omvangrijke op (enen) stam gezette buxus bevindt zich in een private tuin bij een rijwoning. De standplaats is gewijzigd waarbij de stam ongeveer een halve meter is aangeaard. De buxus behoort heel waarschijnlijk tot de vroegste bebouwingsfase van voormalige arbeiderswoningen aan deze zijde van de Nieuwstraat. Bebouwing aan de onpare kant van deze straat wordt voor het eerst geregistreerd op de topografische kaart van het Militair Cartografisch Instituut, opgenomen in 1884.

• Topografische kaart van BelgiĆ«, eerste basiskaart, eerste uitgave: 1ste herziening 1879-1890, schaal 1:20.000, originelen berusten bij het Nationaal Geografisch Instituut.

Auteurs: Himpe, Koen