Hoeve West-Bellegoed

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve West-Bellegoed

Beschrijving

Zogenaamd "West-Bellegoed", volgens opschrift op uithangbord en wapenschild in top van centrale puntgevel. Historische hoeve, reeds aangeduid op Ferrariskaart (1770-1777). Samen met Oost- en Zuid-Bellegoed en met het Noord-Bellegoed, voormalig pachtgoed van de familie Belle, vooraanstaande Ieperse patriciƫrs zie tevens Bellegodshuis; alle thans eigendom van het O.C.M.W. Wederopbouwhoeve, vermoedelijk naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) zie de andere hoeven naar ontwerp van dezelfde architect met nagenoeg identieke opstelling, indeling, bouwmaterialen en andere bouwkenmerken, onder meer hoeve te Boezinge en hoeve te Voormezele.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi