Kaphaag van haagbeuk en gewone es

Beschrijving

De kaphaag van haagbeuk ligt op de perceelsgrens van een (voormalige) hoogstamboomgaard en weiland. De voetweg 106bis (Cauchie genaamd) loopt haaks op de weg Lobé. Langs dit stuk staan langs beide zijden geknotte haagbeuken en ook enkele geknotte gewone essen. Het noordwestelijk deel van het pad is pas eind 20ste eeuw (topokaart 1989) rond het jonge bos geleid. Ook hier is de perceelsgrens van de oude hoogstamboomgaard met geknotte haagbeuken afgeboord. Deze lijn loopt verder langs de bosrand naar het oosten.

• Villaretkaart 1745: Carte topographique de la partie de la Belgique comprise entre Gand et Tournay, Maestricht et Liège, levée par Villaret, Ingénieur du Roi, 1745-1748, schaal 1:14.400.
  • Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.
  • Kaart van België, Militair Geografisch Instituut, uitgegeven in 1949-1970, schaal 1:25.000.
  • Topokaart 1970-1989: Topografische kaart van België, tweede basiskaart, tweede uitgave, terreinopnames 1970-1989, schaal 1:25.000, originelen in het Nationaal Geografisch Instituut.

Auteurs: Vanmaele, Nele