Pompgemaal van het Zuidervaartje

Beschrijving

Pompgemaal van het Zuidervaartje met regelbare schuif op het Schipdonkkanaal en uitstroomconstructie in het Leopoldkanaal, gebouwd omstreeks 1970. Constructie in modernistische betonskeletbouw van 6 traveeën met plat dak, met 8 doorstroomopeningen, waarvan 2 aansluiten op het Schipdonkkanaal via een regelbare schuif en 6 sifoneren onder het Schipdonkkanaal en via een uitstroomconstructie in verbinding staan met het Leopoldkanaal. Betonnen keermuren en metalen balustrades.

• Topokaart 1970-1989: Topografische kaart van België, tweede basiskaart, tweede uitgave, terreinopnames 1970-1989, schaal 1:25.000, originelen in het Nationaal Geografisch Instituut.

Auteurs: Himpe, Koen