Herberg In de Kruisstraat

Beschrijving

Zogenaamd "In de Kruisstraat" zie verweerd geschilderd opschrift. Herberg van het type afspanning zie achterliggend erf met nutsgebouwen. Hoekhuis bij de Ruuschaartstraat naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) van 1924. Ontworpen als hoekgebouw op L-vormige plattegrond met twee gelijkwaardige puntgevels weerszijden een centrale inkompartij onder lager wolvedak. Gele baksteenbouw; gebruik van rode baksteen voor banden. Eclectische bouwtrant zie onder meer gemarkeerde schoorsteentravee, oculi, tweezijdige erker, rondbogige muuropeningen. Thans deels afgebroken.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 13350.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi