Kaphaag van haagbeuk

Beschrijving

De kaphaag van haagbeuk ligt op de perceelsgrens van het erf van een hoeve met bakhuis. De bomenrij bestaat uit zeven exemplaren. De omtrek van het meest noordelijke exemplaar bedraagt 148 cm (gemeten op 150 cm). De knothoogte bedraagt ongeveer 2 m. Het zuidelijke exemplaar heeft geleide takken. De kaphaag staat ten westen van een beplankte halfopen constructie voor berging van landbouwmateriaal. Het perceel ten westen van de kaphaag is een weiland. De perceelsgrens is reeds op de kaart Atlas der Buurtwegen van 1843-1845 ingetekend. Op latere kaarten blijft deze ongewijzigd.

Auteurs: Vanmaele, Nele