Knotbomenrij van schietwilg

Beschrijving

De knotbomenrij van schietwilg staat langs de bovenloop van de Terkleppebeek-Molenbeek ter hoogte van de bron bij Pevenage. De beplanting op de perceelsgrens is reeds op de topografische kaart van 1871 gekarteerd. Voordien was het gebied bebost. De aanpalende percelen zijn vanaf de topokaart van 1884 steeds als grasland omzoomd met houtkanten gekend.

• Topografische kaart van België, eerste basiskaart, terreinopnames 1860-1873, uitgegeven door het Krijgsdepot tussen 1865-1880, schaal 1:20.000, originelen in het Nationaal Geografisch Instituut.
  • Topografische kaart van België, eerste basiskaart, eerste uitgave: 3de herziening 1903-1912, schaal 1:20.000, originelen in het Nationaal Geografisch Instituut.

Auteurs: Vanmaele, Nele