Bomenrij van Marilandicapopulieren

Beschrijving

De bomenrij van Marilandicapopulier (Populus canadensis (x) 'Marilandica') zoomt een grasland af dat gelegen is langs Pevenage. Op deze locatie is reeds op de topografische kaart van 1937 beplanting gekarteerd. Het gebied is reeds vanaf de kaart van Villaret van 1745-1748 gekenmerkt door met houtkanten omzoomde percelen.

• Villaretkaart 1745-1748: Carte topographique de la partie de la Belgique comprise entre Gand et Tournay, Maestricht et Liège, levée par Villaret, Ingénieur du Roi, 1745-1748, schaal 1:14.400.
  • Topokaart 1928-1950: Topografische kaart van België, eerste basiskaart, tweede uitgave, terreinopnames 1928-1950, schaal 1:20.000, originelen in het Nationaal Geografisch Instituut.

Auteurs: Vanmaele, Nele