Knotbomenrij van haagbeuk

Beschrijving

De knotbomenrij van haagbeuk staat op de perceelsgrens van een grasland met het Trimpontbos, ter hoogte van Pevenage. De perceelsrandbeplanting is reeds op de Ferrariskaart (1771-1778) gekarteerd rond een akker. Vanaf de Vandermaelenkaart (1846-1854) is het perceel gekend als grasland, palend aan het bos.

• Ferrariskaart 1771-1778: Carte de cabinet des Pays-Bas autrichiens levée à l'initiative du comte de Ferraris, 1771-1778, schaal 1:11.520, originelen in de Koninklijke Bibliotheek, Kaarten en plans, Ms. IV 5.627.
  • Vandermaelen 1846-1854: Carte topographique de la Belgique à l'échelle de 1 à 20.000 en 250 feuilles, dressée sous la direction de Ph. Vander Maelen, fondateur de l'Etablissement géographique de Bruxelles, schaal 1:20.000.

Auteurs: Vanmaele, Nele