Knotbomenrij van haagbeuk

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Trimpontbos en omgeving

Beschrijving

De knotbomenrij van haagbeuk staat op de perceelsgrens van een grasland met het Trimpontbos, ter hoogte van Pevenage. De perceelsrandbeplanting is reeds op de Ferrariskaart (1771-1778) gekarteerd rond een akker. Vanaf de Vandermaelenkaart (1846-1854) is het perceel gekend als grasland, palend aan het bos.

• Ferrariskaart 1771-1778: Carte de cabinet des Pays-Bas autrichiens levée à l'initiative du comte de Ferraris, 1771-1778, schaal 1:11.520, originelen in de Koninklijke Bibliotheek, Kaarten en plans, Ms. IV 5.627.
  • Vandermaelen 1846-1854: Carte topographique de la Belgique à l'échelle de 1 à 20.000 en 250 feuilles, dressée sous la direction de Ph. Vander Maelen, fondateur de l'Etablissement géographique de Bruxelles, schaal 1:20.000.

Auteurs: Vanmaele, Nele