Geknotte linde

Beschrijving

De omvangrijke geknotte linde staat ten zuiden van de landelijke bebouwing in de hoek van de Trimpontstraat. De oorspronkelijke agrarische bebouwing is reeds vanaf de Vandermaelenkaart (1846-1854) gekarteerd. Op de orthofoto van 1971 staat er parallel met de bebouwing nog een tweede gebouw, ongeveer op de plek waar de geknotte linde staat. Mogelijk is de boom aangeplant als schermbeplanting of als hoekboom bij het kadastrale perceel.

• Vandermaelen 1846-1854: Carte topographique de la Belgique à l'échelle de 1 à 20.000 en 250 feuilles, dressée sous la direction de Ph. Vander Maelen, fondateur de l'Etablissement géographique de Bruxelles, schaal 1:20.000
  • Orthofotomozaïek, kleinschalig, zomeropnamen, panchromatisch, 1971, Vlaanderen.

Auteurs: Vanmaele, Nele