Molenstraatkapel

Beschrijving

De exacte bouwdatum van de kapel is onbekend, maar een kapel op deze locatie is al zichtbaar op de Ferrariskaart (1771-1778). Eertijds stonden er twee grote linden naast de kapel, waar gelovigen kwamen dienen tegen koorts, zona, stuipen en katrienewiel.

In de 20ste eeuw door vrijwilligers opgeknapt en onderhouden. In 2024 is de kapel in slechte staat en wordt er een restauratie voorbereid.

De kapel is opgetrokken in baksteen en voorzien van een houten poortje. De voorkant is een spitsboog, getopt door een puntdak en geflankeerd door twee vierkante steunpilaren. Meerdere buurtbewoners hebben in de loop der tijd hun naam in de stenen gegrift.

• LEMOINE J. 2018: Waar men gaat langs Vlaamse wegen. Kapellen in Kluisbergen – deel 3. Erfdeel Kluisbergen 2018.2, 43-44.

Auteurs: Dekimpe, Bert
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Gemeente Kluisbergen