erfgoedobject

Herberg Sanctuary Wood

bouwkundig element
ID
30866
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30866

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Sanctuary Wood
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Café met museum met allerhande oorlogstuig (o.m. uitrustingsstukken en wapens). Vooral de driedimensionale foto's over de oorlog, die via kijkkastjes bekeken kunnen worden, zijn populair. Met café en kleine shop. Achter het museum bevinden zich nog (grotendeels authentieke) loopgraven met betonconstructies en schuilplaatsen, die deel uitmaakten van het 'Vince Street – Jam Row'-complex uit 1916. Er zijn ook nog authentieke boomstronken te zien, die tijdens de oorlog werden stukgeschoten, evenals vroege Duitse grafzerken.

Historische Achtergrond De familie Schier, de eigenaars van het café, behielden een deel van het loopgravensysteem na de wapenstilstand en bouwden er een museum uit. Achter het museum bevinden zich nog steeds de (grotendeels authentieke) loopgraven met betonconstructies en schuilplaatsen, die deel uitmaakten van het 'Vince Street – Jam Row'-complex uit 1916. Er zijn ook nog authentieke boomstronken te zien, die tijdens de oorlog werden stukgeschoten, evenals vroege Duitse grafzerken. Het huidige Hogebos is kleiner als zijn voorganger, dat 'Sanctuary Wood' heette en ook nog ten Z van de Canadalaan (pas na WOI aangelegd) liep.


Bron     : -
Auteurs :  Decoodt, Hannelore
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Herberg Sanctuary Wood [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30866 (Geraadpleegd op 23-06-2021)