Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Wederopbouwhoevetje, gelegen op de hoek bij de Molenbosstraat, teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf; boerenhuis, stal en dwarsschuur respectievelijk ten oosten, ten zuiden en ten westen; aanplanting: moestuin voor het boerenhuis; materialen: verankerde, gele baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken met kort overstekende rand, onderbroken door dakvenster met tuitgeveltje bij boerenhuis; streekeigen bouwelementen: beluikte, rechthoekige vensters onder houten latei, verdiept in korfboognissen; rondboogdeur in een vlakke rechthoekige omlijsting onder een geprofileerd druiplijstje; getoogde muurvlakken in schuurvleugel; indeling: boerenhuis met een linker opkamertravee, waaronder een rechthoekige kelderopening en twee traveeƫn en een aanbouwsel onder lager zadeldak; dwarsschuur met links wagenhuis en aardappelkelder.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi