Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Wederopbouwhoevetje, gelegen nabij de dorpskom, aansluitend bij de regionale hoevebouw zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf (grind), ten oosten toegankelijk via erfoprit met grind; boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur respectievelijk ten noorden, ten westen en ten zuiden; aanplanting: boomgaard, ten zuidoosten; omhaagde moestuin, ten noordoosten; drenkplaats, ten westen; materialen: verankerde, donkerrode baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken met kort overstekende randen, onderbroken door een dakvenster bij het boerenhuis; bakstenen onderdorpels; gepikte plint bij nutsgebouwen; houten lateien boven poorten; bakstenen troggewelven tussen I-balken ter overkluizing van de nutsgebouwen; streekeigen bouwelementen. steunberen tegen linker schuurzijgevel; indeling: boerenhuis van drie traveeƫn met haaks aanleunend bakhuis; stalvleugel met paarde- en koestal, en zwijnenstal onder lager zadeldak met links dakschild; dwarsschuur met wagenhuisgedeelte links en aardappelkelder rechts. Tabaksast ten noordwesten. Recent stalletje aanleunend tegen schuurvleugel.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi

Bij plaatsbezoek van 5 mei 2017 werd vastgesteld dat de westelijke stalvleugel gesloopt is.