Eenheidsproject

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsproject

Beschrijving

Eenheidsproject van de jaren 1920 bestaande uit vier, in dezelfde as en II aan de baan gelegen, tweegezinswoningen met voortuintjes. Lage enkelhuizen van twee traveeƫn met spiegelbeeldschema onder een geknikt -gebogen zadeldak met overstekende dakrand; voorzien van houten dakkapelletjes. Verankerde rode baksteenbouw onder meer witgekalkt boven een gepikte plint bij nummer 490-495. Licht getoogde vensters oorspronkelijk voorzien van kruiskozijnen met kleine roedenverdeling en beluikt benedenvak. Deels beglaasde rondboogdeuren.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi