Tweegezinswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsproject

Beschrijving

Eenheidsproject van de jaren 1920 bestaande uit vier, in dezelfde as en parallel aan de baan gelegen, tweegezinswoningen met voortuintjes. Lage enkelhuizen van twee traveeën met spiegelbeeldschema onder een geknikt -gebogen zadeldak met overstekende dakrand; voorzien van houten dakkapelletjes. Verankerde rode baksteenbouw onder meer witgekalkt boven een gepikte plint bij nummer 490-495. Licht getoogde vensters oorspronkelijk voorzien van kruiskozijnen met kleine roedeverdeling en beluikt benedenvak. Deels beglaasde rondboogdeuren.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke eenheidsbebouwing van vier tweegezinswoningen (nummers 490-496, 504-510), werden de twee linkse woningen (nummers 504-510) gesloopt en werden de nummers 494-496 verbouwd/herbouwd.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst CO7 (26 juli 2021).
Auteurs: Jacobs, Els