Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Kleine maar decoratief uitgewerkte boerenarbeiderswoning in traditionele stijl uit het einde van de 19de eeuw. Het is een gebouw van anderhalve bouwlaag en drie traveeën dat op basis van de gebruikte materialen op het einde van de van de 19de eeuw te dateren is. De witte geëmailleerde stenen in de ontlastingsbogen en stalen lintelen boven de vensteropeningen zijn hierbij de meest opvallende elementen. Voor Tremelo is dit het een goed bewaard voorbeeld van een dergelijke kleine boerenarbeiderswoning met opvallend “nieuw” materiaalgebruik. Bij de laatste renovatie zijn de erfgoedelementen goed bewaard.

Auteurs: Piens, Joachim; Berbers, Joline
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Gemeente Tremelo