Hoekwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekwoning

Beschrijving

Woning in traditionele stijl uit het einde van de 19de, begin 20ste eeuw. Het gebouw staat op de hoek van de Geetsvondelstraat met de Werchtersesteenweg, waarbij een van de hoeken van de woning is afgeschuind. Deze afgeschuinde hoek is een fenomeen dat meer terug te vinden is in de omgeving bij gelijkaardige woningen aan een kruispunt, meestal met een café-functie. Waarschijnlijk was er ooit een café in het pand, gezien de ligging halverwege Werchter en Betekom. Hier is geen concreet bewijs voor. Het gebouw is aan elke zijde twee traveeën breed en twee-en-een-halve bouwlaag hoog onder een zadeldak met wolfseinden. De gevels worden getypeerd door natuurstenen dorpels en lintelen, speklagen in imitatiesteen en muurankers. De woning werd recent gerenoveerd met respect voor het historische uitzicht van de woning.

Auteurs: Piens, Joachim; Berbers, Joline
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Gemeente Tremelo