Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede

Beschrijving

Achterin gelegen kerk van 1955-1956 naar ontwerp van R. Van Steenbergen ingeplant vlak naast de spoorweg met ervoor rechthoekige parking en rechts de pastorie met aansluitend een school. Parochie opgericht in 1943.

Transeptloze, driebeukige basiliek met zuidoostelijke toren van vijf geledingen onder ingesnoerde naaldspits, schip en zijbeuken van zes traveeën en lager, vlak afgesloten westkoor. Sobere baksteenbouw onder leien bedaking, gekoppelde rondboogvensters. Oostelijke puntgevel met brede rondboogpoort tussen zware, natuurstenen zuilen met teerlingkapiteel.

Bepleisterd en beschilderd interieur met rondbogen op pijlers met lijstkapiteel. Vlak houten plafond met moer- en kinderbalken. Mobilair. Eiken orgelkast uit de tweede helft van de 18de eeuw.

• LENS F., De Kesselse Kerken, Mechelen, 1969, 51-78.

Auteurs: Steyaert, Rita