Kunstenaarswoning Jan Boedts met atelier

Beschrijving

Kunstenaarsatelier van beeldhouwer Jan Boedts (Tongeren, 19-december 1904 – Ter Hulpe, 4 februari 1973), gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Jan Boedts was een Belgisch kunstenaar die vooral christelijk-religieuze beelden produceerde. Na de Tweede Wereldoorlog kocht hij dit perceel om er zijn levenswerk, de Tuin van het Koninkrijk der Hemelen, een beeldentuin voor bezinning en spirituele opstanding, te vestigen. Om de beelden te maken bouwde hij, waarschijnlijk in de jaren 1960, een atelier met een bijzondere vorm van snelbouwstenen. Dit systeem bestaat uit een prefab snelbouwstenen in beton die mechanisch in elkaar gehaakt kunnen worden. Het gebouw zelf is een quasi volledige kubus met een gesloten gevel aan de straatzijde. Aan de oost- en westzijde zijn er vierkante ramen aanwezig met een tussenverdeling in beton. Op het domein en in het atelier zijn nog een groot aantal beelden aanwezig.

Auteurs: Piens, Joachim; Berbers, Joline
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Gemeente Tremelo