• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpswoning in traditionele stijl uit het einde van de 19de eeuw, of het begin van de 20ste eeuw. Het gebouw is drie traveeën breed en twee bouwlagen onder zadeldak. Alle vensters en de centrale voordeur hebben een stalen linteel als dragende structuur met erboven een rollaag in baksteen. De muurankers in de voorgevel zijn uitgewerkt, in de zijgevels functioneel. Onder de dakrand is er een brede tandfries aanwezig. De woning is later opgedeeld in twee wooneenheden waarbij de gevel van het linkse volume, het huidige huisnummer 7, hard gereinigd werd. Hierbij is de pleister van de speklagen verwijderd. Bij het rechtervolume zijn deze wel nog aanwezig.

Auteurs: Piens, Joachim; Berbers, Joline
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Gemeente Tremelo