Vrije basisschool Tremelo uit 1915: hoofdonderwijzerswoning

Beschrijving

Vrije basisschool achter de kerk van Tremelo met vooraan de imposante hoofdonderwijzerswoning en links, dwars op de straat, een langgerekt schoolgebouw in neotraditionele stijl. Het zijn beide gebouwen in baksteen met beperkt gebruik van andere materialen. De hoofdmeesterswoning heeft stalen lintelen boven de ramen. Het schoolgebouw heeft liggers in beton boven de inkomdeuren. De hoofdonderwijzerswoning is gedateerd met muurankers op 1915, de school is op basis van materiaal en stijl in dezelfde periode te dateren.

Auteurs: Piens, Joachim
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Gemeente Tremelo