Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Op de hoek met De Biezen, een kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, in 1924 opgericht door dokter Gustave Deroissart; omringd door grote kastanjes en een ligusterhaag. Gecementeerd rechthoekig gebouwtje onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Puntgevel met aandak en kruis. Spitsboognis waarin rechthoekige houten deur met glas en smeedwerk; rondboogvenstertjes met smeedwerk.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet