erfgoedobject

Boerenarbeiderswoning

bouwkundig element
ID
30903
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30903
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dieper in gelegen, alleenstaande boerenarbeiderswoning met voetwegel naar de straat.

Laag breedhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat; stro, golfplaten, Vlaamse pannen) met wolfseind links en omlopende overstekende dakrand; behouden houten modillons voor de achter- en de linker zijgevel. Oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw (?) volgens de behouden achter- en zijgevels van stijl- en regelwerk met lemen vullingen op lage bakstenen voeting; echter in de 20ste eeuw versteende voorgevel. Rechter zijpuntgevel met strobeschieting in de top, en laag aanbouwsel van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen onder lessenaarsdak (golfplaten).


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenarbeiderswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30903 (Geraadpleegd op 08-05-2021)