Boerenarbeiderswoning

Nr. 149. Dieper in gelegen, alleenstaande boerenarbeiderswoning met voetwegel naar de straat.

Laag breedhuis van vijf trav. onder zadeldak (n // straat; stro, golfplaten, Vlaamse pannen) met wolfseind l. en omlopende overstekende dakrand; behouden houten modillons voor de achter- en de l. zijgevel. Oude kern uit XVIII d - XIX a (?) vlg. de behouden achter- en zijgevels van stijl- en regelwerk met lemen vullingen op lage bakstenen voeting; echter in XX versteende voorgevel. R. zijpuntgevel met strobeschieting in de top, en laag aanbouwsel van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen onder lessenaarsdak (golfplaten).

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine