• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalig burgerhuis uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?), heden behorend tot het klooster der zusters benedictinessen. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw. Lichtgrijs beschilderde lijstgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Rechthoekige vensters en getoogde deur, allebei onder strekse latei; bouwnaden boven de muuropeningen van de eerste bouwlaag wijzen op aanpassingen. Recentere arduinen onderdorpels, op de bovenverdieping aansluitend bij behouden lekdrempel ter hoogte van de penanten. 19de-eeuws houtwerk: kruisramen met gelede tussendorpel en luiken op de begane grond; gedeeld deurbovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine