Hoekcomplex

Beschrijving

Nr. 33-35 / O.-L.-Vrouwekruisstraat nr. 27. Hoekcomplex van zeven trav. en twee bouwl. onder onderbroken zadeldak (Vlaamse pannen) met wolfseind en dakkapel (XX) op de hoek; bouwnaad tussen nr. 33 en 35 cf. ook lagere bedaking van l.g. Nr. 33 thans winkelhuis, echter vlg. foto van ca. 1900 toen herberg z.g. "A la cour du roi" met fraaie houten herbergpui; aanpassingen i.l.v. XX leidend tot huidig uitzicht o.m. met getoogde muuropeningen cf. aanpalende pander. Lichtgrijs beschilderde bakstenen lijstgevels op gecementeerde en/of donkergrijze plint, bij nr. 35 met twee getraliede kelderopeningen. Omlopende houten kroonlijst op modillons met tussenliggende panelen (nr. 33 en O.-L.-Vrouwekruisstraat nr. 27). Nr. 35: behouden XIX-koetspoort bovenaan geajoureerd d.m.v. gestileerd gietijzeren traliewerk, onder houten I-balk.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine