Hoekcomplex

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met de Onze-Lieve-Vrouwekruisstraat nummer 27. Hoekcomplex van zeven traveeën en twee bouwlagen onder onderbroken zadeldak (Vlaamse pannen) met wolfseind en dakkapel (20ste eeuw) op de hoek; bouwnaad tussen nummer 33 en 35, zie ook lagere bedaking van laatst genoemde. Nummer 33 thans winkelhuis, echter volgens foto van circa 1900 toen herberg zogenaamd "A la cour du roi" met fraaie houten herbergpui; aanpassingen in de loop van de 20ste eeuw leidend tot huidig uitzicht onder meer met getoogde muuropeningen zie aanpalende panden. Lichtgrijs beschilderde bakstenen lijstgevels op gecementeerde en/of donkergrijze plint, bij nummer 35 met twee getraliede kelderopeningen. Omlopende houten kroonlijst op modillons met tussenliggende panelen (nummer 33 en Onze-Lieve-Vrouwekruisstraat nummer 27). Nummer 35: behouden 19de-eeuwse koetspoort bovenaan geajoureerd door middel van gestileerd gietijzeren traliewerk, onder houten I-balk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine