erfgoedobject

Twee enkelhuizen in eenheidsbebouwing

bouwkundig element
ID: 30944   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30944

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee bouwlagen met twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema van respectievelijk drie en twee traveeën onder een doorlopend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw, zie slechts deels bewaarde datering door middel van de jaarankers 18..1. op de begane grond. Op de tweede bouwlaag, behouden muurankers in de vorm van de initialen J.L.L.B.B. Lijstgevel van rode baksteen met gebruik van gele bakstenen voor de strekse lateien van de rondbogige muuropeningen. Vensters met doorgetrokken, bakstenen lekdrempel; recentere onderdorpels van arduin. Nummer 82 met gewijzigde begane grond. Nieuwe gootlijst van plastic.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Twee enkelhuizen in eenheidsbebouwing [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30944 (Geraadpleegd op 08-04-2020)