Eenheidsbebouwing arbeiderswoningen

Beschrijving

Nr. 98-102. Lage eenheidsbebouwing met twee arbeiderswoningen en een voormalig winkeltje, uit XIX. Spiegelbeeldschema met enkelhuizen van twee à drie trav. onder doorlopend zadeldak (n // straat, Vlaamse en mechanische pannen). Rode baksteenbouw, bij nr. 98 en 100 met gebruik van gele bakstenen voor de strekse lateien van de rechth. muuropeningen. Doorgetrokken onderdorpels van arduin. Licht verdiepte kozijnvensters met grote roedenverdeling en luiken; behouden kozijndeur met gedeeld bovenlicht bij nr. 100. Nr. 102: tweeledige winkelpui met deur gekoppeld aan uitstalraam, onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten. Nr. 98 met gewijzigde trav.l.

Ernaast r., nr. 104: kleine XIX-arbeiderswoning onder geknikt zadeldak; behouden kozijnvensters.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine