Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie arbeiderswoningen

Beschrijving

Drie lage arbeiderswoningen uit de 19de eeuw (nrs 111-115). Enkelhuizen van drie traveeën onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, Vlaamse pannen) bij nr. 113, 115 geknikt en doorlopend. Lijstgevels van rode baksteen, bij nr. 113 witbeschilderd. Rechthoekige en licht getoogde muuropeningen getypeerd door verdiepte kozijnconstructies. Behouden luiken bij nr. 111.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine

Aanvullende informatie

Van de drie arbeiderswoningen is alleen de linker woning bewaard. De rechter woning (nummer 111) werd gesloopt en de middelste (nummer 113) werd verbouwd.

Auteurs : Jacobs, Els