Jeugdlokaal "Den Ast", herberg "De hesp"

Beschrijving

Nr. 17-19. Voormalige herberg z.g. "De hesp" (nr. 17); thans lokaal voor jeugdvereniging, z.g. "Den ast" vlg. geschilderd opschrift. Twee enkelhuizen naar spiegelbeeldschema van twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen), uit XIX a. Verankerde baksteenbouw. Okergeel beschilderde lijstgevel op donkerbruine plint. Getoogde muuropeningen met strekse lateien; lekdrempels van beschilderde tegels voor de benedenvensters. Gr.m. behouden houtwerk met verdiepte kozijnconstructies.

Opgetekend in 1984, gesloopt in 1986.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine