Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Nr. 50, 52, 112. Burgerhuizen in aansluitende bouwtrant uit XX a, getypeerd door wisselend baksteengebruik en Art Nouveau getinte faïencetegeltableaus op de borstwering. Breedhuizen van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen); spiegelbeeldschema bij nr. 50, 52. Lijstgevels van rode baksteen met gebruik van gele baksteen voor de hoekbanden, het aflijoend baksteenfries, de casementen van de plint (nr. 50, 52), en de vlakke omlijstingen van de getoogde muuropeningen; sokkel en doorgetrokken lekdrempels van arduin. T-ramen; verdwenen luiken op de begane grond cf. duimen. Behouden deurhoutwerk bij nr. 52, 112: deels beglaasde paneeldeuren met gestileerde gietijzeren hekjes, en bovenlicht.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine