Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Nr. 77, 81, 83. Lage arbeiderswoningen van drie (nr. 83) en vier trav. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse en mechanische pannen), uit XIX. Verankerde bakstenen lijstgevels. Nr. 83: roodbeschilderd boven grijze plint; gevelsteen gesigneerd "Clabau - Poperinge", met geschilderde voorstelling van "O.-L.-Vrouw van St.-Jan", jaartal 1955, en wapenschilden o.m. het stadswapen. Rechth. muuropeningen onder strekse latei; lekdrempels van tegels bij nr. 77. Licht verdiepte kozijoconstructies: vensters met grote roedenverdeling en luiken; deuren met tweedelig bovenlicht.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine