Twee burgerhuizen

Beschrijving

Nr. 26, 28. Eenheidsbebouwing met twee kleine burgerhuizen, uit het begin van de jaren 1920. Spiegelbeeldschema met twee enkelhuizen van twee trav. en twee bouwl. onder geknikt, doorlopend zadeldak (n // straat, mechanische pannen). Baksteenbouw op gecementeerde plint met schijnvoegen. Lijstgevel ter hoogte van de puilijst met licht vooruitspringend risaliet uitlopend op geknikte puntgevel met pseudovakwerk, tussen twee houten dakkapellen. Lichte Art Deco inslag cf. de uitwerking van de rechth. muuropeningen o.m. met afgeschuinde hoeken.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine